Cama-Cape 25 Year Cooperation 1991-2016

Cama Machines

CP110 Hydraulische Spijkermachine

T1C Klossenzaag

MTC Hoekenzaag

Elektrakast CAPE

MX2 Freesmachine

CAPE HQ

CPA Dekkenmachine

Cama Machines

Cape Woodworking Machinery

Houten pallet is 25% minder milieubelastend dan kunststof pallet


Onderzoek van NIBE toont aan:


Houten pallet is 25% minder milieubelastend dan kunststof pallet.

In opdracht van de EPV, de brancheorganisatie voor producenten, handelaren en reparateurs van houten verpakkingen, heeft het onafhankelijke Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) een Life Cycle Analysis (LCA) gemaakt, waarin de milieubelasting van houten pallets en kunststof HDPE pallets is vergeleken. 

Verschillende fasen van de levenscyclus zijn in de LCA getoetst: productie (inclusief winning van grondstoffen), levering, gebruik en verwerkingsfase (recycling, hergebruik, verbranding, stort). Verschillende typen pallets werden vergeleken. De meest eerlijke vergelijking is die tussen de best presterende houten, meermalige pallet (EPAL-pallet) met volhouten klossen, en de best presterende kunststof pallet, gemaakt van 100% secundair materiaal. 

De optelsom van alle fasen (levensduur) en de gemeten milieueffecten laat zien dat de houten pallet 25% minder milieubelastend is dan de kunststof pallet. Als je de houten pallet met geperste klossen vergelijkt met diezelfde kunststof pallet, is het verschil ook nog altijd 15% in het voordeel van hout.


27-10-2014 14:17
Share |